DSC_3694.jpg
IMG_0225.jpeg
DSC_3744.jpg

Om skolan


Orust Waldorfskola är en fristående grundskola med waldorfpedagogik, vackert belägen vid stranden i Slussen för elever i åk 1-9.

• Små klasser
• Hög lärartäthet
• Goda resultat
• Engagerade elever och lärare
• Härlig utemiljö med egen trädgård, strand och skog
• Hemlagad ekologisk skollunch

Waldorfpedagogiken strävar efter att ge varaktig kunskap genom att ”hela” människan går i skolan. Vi lägger alltså lika stor vikt vid det praktiska och konstnärliga ämnena, som vid läsämnena.Vi vill utveckla hela barnet, så att hon blir en sund och tänkande människa. Vi strävar efter att eleverna ska bli självständiga individer med förmåga att kritisera, reflektera och analysera.

Vi satsar på kvalitet, allt ifrån en vacker och sund omgivning och hemlagad mat, till äkta akvarellfärger och riktigt fint papper. 

Vi har en sammanhållen skoldag med periodundervisning på morgonen, övningsämnen före lunch och praktiskt arbete under eftermiddagen. Undervisningen bedrivs av utbildade pedagoger.

Flera gånger per år har vi gemensamma månadsfester, då eleverna visar för varandra och föräldrarna vad de just då håller på med i klasserna.


Skog & Ungdom

På Orust Waldorfskola har vi länge samarbetat med Förbundet Skog & Ungdom och vi har fått kunnig hjälp med att bygga en kolmila vartannat år (klass 3).

Vi har också fått hjälp med skogskunskaper och skogsvård, orientering, yxkastning, pilbågeskytte m.m.

Tack vare samarbetet har vi kunnat bredda pedagogiken med mer utomhusvistelse.

su.jpg

IMG_4953.JPG

Historien om det stora brända klotet på klippan

Vill ni veta varför klotet står där det står och hur det kom dit?

Läs mer