IMG_1216.JPG
IMG_5058.JPG

Årstidsfester


Inför lov och större högtider hålls månadsfest, som regel knappt en gång per månad. Elever och lärare följer de stora årstidsrytmerna. Klasser och grupper av elever framför då för kamrater, lärare och föräldrar inslag ur undervisningen, så att hela skolan får upplevelser av vad som händer i de olika klasserna. Sång, musik, dramatiserade inslag och recitation är vanliga aktiviteter, som också blir till en gemensam utvärdering och gestaltning av pågående arbete. 

Senaste julavslutningen hölls på vårt närliggande folkets hus: Stenshult på kvällen och det var sång och knytkalas och allmänt mingel.

Lagom till karnevalstid d.v.s. på månadsfesten innan sportlovet har vi haft väldigt varierande teman. Det har exempelvis varit dans och cirkus. Förra året var det åttans teater. I år ryktas det om bl.a. modevisning och folkdans.

Vår mest populära månadsfest är nog Mikaeli (runt 29 september). Då gör ettorna skördesoppa till alla elever, tvåorna skapar ett vackert skördebord, treorna bakar bröd, några bakar draktårta, åttorna gör modbanan och niorna är ledare för de åldersblandade grupperna. Vi går ut på modbanan i grupper bestående av minst en från varje årskurs, sedan får vi pröva vårt mod! På flera stationer som årskurs 8 entusiastiskt arrangerat får vi klättra, fäktas, gissa gåtor, smaka på äckliga saker o.s.v. under noggrann regi och dramatik bland häxor, troll, vampyrer m.m.. Sedan återvänder vi och hittar vår välförtjänta skatt, får skördesoppa och bröd. Efter det brukar föräldrarna dyka upp och då blir det sång, riddarlek, hopprepstävling, dragkamp och till sist: DRAKTÅRTA!