IMGP6136.JPG

Om förskolan


Ett stenkast från Slussen på Orust ligger Waldorfförskolan, som vi  kallar barnträdgården. På en gammal bondgård med stor fruktträdgård samsas barn och medarbetare med får och höns. Runtom finns hagar, berg och ängar, men följer man grusvägen förbi gårdsbyggnaderna kommer man till förskolans skog. En kvarts promenad åt andra hållet, där Orust waldorfskola ligger, finns havet med klippor och sandstrand. 

Det gamla boningshuset är nyligen tillbyggt och rymmer idag två barngrupper – Guldäpplet på övervåningen och Silverpäronet där nere. I varje grupp finns runt tolv barn i åldern 3–7 år. 

För några år sedan byggdes ett litet gårdshus som kallas Kastanjehuset. Där huserar de yngsta barnen, 8–10 stycken mellan c:a 1 1/2 och 3 år, samt deras pedagoger. 

Barnträdgårdens utemiljö befinner sig under ständig utveckling för att kunna tillgodose stora såväl som små barns behov av utmaningar och trygghet. Hönsen och fåren är till glädje för de flesta och de fyra elementen – jord, vatten, luft och eld – gör sig ständigt påminda i vår stora trädgård.