Medarbetare

Från och med HT-12 är vi 8 medarbetare på barnträdgården. Här kommer en liten presentation av oss.


karin_lundberg.jpg
 

Karin Lundberg, förskollärare

Jag flyttade till Orust 1997 med min familj (man och två numera vuxna, pojkar) till Myckleby på Orust. Därmed uppfylldes en gammal dröm - att bo på en gård på landet. Sedan slutet på 80-talet har jag arbetat som förskollärare, först på olika daghem på Hisingen i Göteborg, men sedan flytten till Orust här på barnträdgården.

Mitt intresse för waldorfpedagogik väcktes när vår äldste son skulle börja skolan och vårt val föll på Rudolf Steinerskolan i Göteborg. Under några år växte min nyfikenhet och samtidigt som vi flyttade till Orust sökte waldorfföreningen en förskollärare, som var villig att fortbilda sig till waldorfpedagog. Efter sju års deltidsutbildning kunde jag kalla mig för waldorfförskollärare.

Mitt intresse för antroposofi och waldorfpedagogik har med åren bara vuxit sig större, men jag tycker även att det är viktigt att hålla sig à jour med pedagogiska frågor utanför "waldorfvärlden". I övrigt är jag intresserad av byggnadsvård och ägnar mycket tid i trädgårdslandet. Hästar och ridning var länge mitt livselixir, en hobby som jag återupptagit sedan en tid. Däremellan dansar jag lindy hop till 30-talsswing och ett par sommarveckor brukar tillbringas längs västkusten i vår segelbåt.


syrene_wingård.jpg
 

Syréne Wingård, förskollärare

Jag är född och uppväxt på Orust. I ca. 10 år bodde jag i Göteborg, där jag utbildade mig till teaterpedagog och arbetade på olika förskolor - både på waldorfförskola och föräldrakooperativ utan särskild pedagogisk inriktning. Jag trivdes allra bäst på waldorfförskolan. Där var barnens behov viktigast och prioriterades alltid så långt det bara var möjligt. Man strävade efter att se hela människan och möta barnen med ärlighet och respekt för deras personer. Något annat sammanhang känns inte tillfredsställande för mig att arbeta i. Därför valde jag att studera till waldorfförskollärare vid Waldorfseminariet i Göteborg.

2009, efter åren i storstaden, valde jag och min man att flytta till Orust. Jag började vikariera på barnträdgården, trivdes och ville vara kvar.

2010 blev jag mamma till en liten pojke. Han är det största som har hänt mig och livet är plötsligt alldeles helt! Att få ha lugn och ro, leva väl med de närmsta, ha natur och djur i min omgivning och hinna känna efter i livet är viktigt för mig. 


förskolan 2013-09-13 079.JPG
 

Paula Dissing, förskollärare och förskolechef

När jag var ungefär 17 år gammal såg jag en dokumentärfilm om waldorfpedagogik. Det var då jag bestämde mig för att bli waldorfförskollärare. 1991 flyttade jag till Köpenhamn och studerade vid Rudolf Steiner Boernehaveseminariet. Jag fick mitt diplom sommaren 1994. Åren mellan 1994 - 2001 arbetade jag som förskollärare/förskolechef vid två olika waldorfförskolor strax norr om Köpenhamn samt var föräldraledig i två perioder. Sommaren 2001 flyttade jag och min familj (man och då två små pojkar, nu har jag tre pojkar...) till Orust, där jag började arbeta på barnträdgården.

Ht-08 påbörjade jag en deltidsutbildning i eurytmi i Järna. Nu har jag eurytmi med alla barn mellan 4 och 7 år en gång i veckan.

Ledord för mig i min vardag är; glädje, igenkännande, spontanitet, trygghet, tid, ro, tillit ...


förskolan 2013-09-13 069.JPG
 

Kristina Frimodig, förskollärare

Jag är född och uppvuxen i Göteborg, där jag utbildade mig till förskollärare. Som nyutexaminerad 1992 flyttade jag till Orust och har sedan dess arbetat på olika förskolor inom Orust kommun -med uppehåll för tre föräldraledigheter. Tre fina döttrar har förgyllt mitt liv!

En dag besökte jag Öppet hus på Orust Waldorfskola och blev stort imponerad. Här kändes helt rätt! Synen på barn, att kreativiteten fick ta plats och inte minst den betagande miljön blev avgörande för val av skola.

Sedan 2012 arbetar jag på Orust Waldorfförskola med de minsta barnen. Jag vidareutbildar mig till Waldorfförskollärare vid Waldorfseminariet i Göteborg.

Utanför arbetet är det musik som engagerat mig mest. Att lyssna eller spela själv på olika instrument i diverse sammanhang och genrer.


förskolan 2013-09-13 068.JPG
 

Ellen Encrantz, förskollärare

Kommer ursprungligen från Eskilstuna, Södermanland. Studerade till Waldorfförskollärare, en termin på Rudolf Steiner seminariet i Bromma, Stockholm och resterande tre år på Waldorfakademien i Göteborg, där jag genom mitt kollektivboende träffade min man.

December 2007 tog jag min examen och har sedan dess arbetat på olika varianter av förskolor i Göteborg och Södermanland. Jag har även fått glädjen att bli mamma till två stycken gossar som numera också spenderar dagarna på barnträdgården.

Vi flyttade till Orust, Slussen augusti 2012 och stormtrivs. Att ha turen att få bo och arbeta med barn i en sådan vacker och inspirerande miljö, med natur och djur som stor del i vardagen är för mig en dröm som blivit sann.

Skratt, fantasi, kreativitet, empati och vördnad gentemot medmänniskor, stora som små, djur och natur är viktigt i livet för mig. Därav mitt val av utbildning och yrkesroll som enligt mig representerar dessa egenskaper allra bäst.


IMG_2801.JPG
 

Nuala Lundgren-Brogan, medhjälpare

Jag är född på Irland och är i grunden utbildad som sjuksköterska och barnmorska. Jag kom till Sverige via Bangladesh, där jag arbetade som volontär på 80-talet.

Nu har jag fyra barn och kom i kontakt med antroposofi, waldorfpedagogik etc. genom biodynamisk odling på sent 80-tal. Jag omskolade mig till bildlärare 1993-96 på Waldorfseminariet i Kungälv. Sedan 2005 arbetar jag 75% på barnträdgården.


förskolan 2013-09-13 080.JPG
 

Lena Fernblad, medhjälpare

Jag är uppväxt i staden Norrköping, men haft en längtan till landet sedan upplevelsen av att vara sommarbarn på en bondgård. Efter en tid i Göteborg bar det av till Orust.

Jag visste tidigt att jag ville arbeta med barn och utbilda mig till förskollärare, men omständigheter och tillfälligheter gjorde att det inte blev så. Vid några tillfällen har jag arbetat inom barnomsorg och fått lite erfarenhet, dessutom har jag tre egna barn, som lärt mig mycket. De har alla gått på förskolan och sedan på Waldorfskolan.

Waldorfpedagogiken tilltalar mig och miljön med djuren och naturen nära är fint för barnen tycker jag. 


IMG_2810.JPG
 

Ann-Louise Bohlin, matmor

Jag flyttade 1995 till Orust  med min familj (man och två  numera vuxna döttrar). Våra döttrar har båda gått på vår Waldorfförskola och skola och vår äldsta dotter gick även på Waldorfgymnasium i Järna.

Hösten 1999 blev jag tillfrågad att vara medhjälpare på förskolan då barnantalet ökade, jag trivdes så bra att jag fortfarande är kvar.

Jag lagar förskolans lunch varje dag (dock inte på tisdagar då det är utflykt), med de bästa ekologiska och biodynamiska råvarorna och ofta är något av barnen med till att hjälpa mig.

Jag har gått en ettårig hushållsutbildning och diverse "waldorfkurser" om barn och vegetarisk matlagning. Dessutom har jag en sömmerskeutbildning samt utbildning i vävning och textilhantverk. Min stora hobby är att skapa nya miljövänliga kläder av återanvänt material. Mitt intresse för natur, miljö och hantverk har jag stor nytta av, då det präglar mycket av förskolans verksamhet.